startpagina

Over mij

Mijn foto
Vrouw van manlief, Steven. Mama van 2 hevige kids. Inias, 5jaar(sept 2006) en Ilena (april 2010). Zus van creatieve broer. Schoonzus van ruimtevisser. Tante van 4 kids. Georganiseerd, lijstmakend,ordelijk,onzeker stresskieken. Creatief met fimo en sinds kort met naaien. Bouwperikelen, kinderen en nog zo veel meer.

woensdag 28 september 2011

Uitgekozen!

Ik beschouw het als een compliment dat Pluisje met heeft uitgekozen om 10 dingen over mezelf te vertellen.


  1. Ik mijn blog wat wil aanpassen qua uiterlijk. Maar ik een echte computernul ben. En ik wacht op mijn helpdesk (manlief) die voor het moment gene tijd heeft. Dus jullie zullen het even moeten doen met een blog die in de verbouwingen zit.
  2. Ik geen koffie, thee, alcohol (dat laatste tot grote spijt van mijn grootvader) lust.Wel chocomelk(soya). En ik me precies nog in de kindfase bevind. 
  3. Ik jaloersheid iets verschrikkelijks vind. Maar het met toch niet vreemd is. Jaloers op andere bloggers die veel mooiere dingen maken dan mij. Maar dat ligt waarschijnlijk aan iets anders (kijk punt 4)
  4. Ik helemaal geen zelfvertrouwen heb. Andere kunnen het beter denk ik. Ik heb schrik om te falen. Dus ik durf eigenlijk ook niet zo veel te laten zien op mijn blog (wie wacht daar nu op).
  5. Ik mijn kindjes ontzettend graag zie. Maar ook heel blij ben als ze op school/crèche/bed zijn.
  6. Ik heel graag lees, tv kijk.
  7. Ik jaloers (ik zei het al: het is me niet vreemd) ben op mensen die nog vanalles kunnen. Werken, huishouden, kinderen, hobby's,... En ik door cvs thuis ben en over alles wat ik ga doen, moet nadenken over de gevolgen. 
  8. Ik veel te graag snoep 
  9. Ik graag 3 halve dagen in de voormiddag zou willen werken. Dat is het maximum dat ik aankan. Maar dat het heel moeilijk is om de vinden. Kijk ook hier weer naar punt 4.
  10. Ik een echt stresskieken ben. Waardoor mijn hoofd nooit stilstaat. En ik wel wil weten waar de uitknop staat.
Zo. Ik kan natuurlijk nog veel meer schrijven. Maar een beetje mysterie is nog altijd wel fijn. Stille waters....

Oh, Ja, ik was bijna vergeten dat ik er 5 andere moet aanduiden.
En dit zijn ze geworden:

  1. ruimtevisser
  2. mamarleen naait, kookt, bakt, leeft en geniet 
  3. maarnietvangrijs
  4. elisanna 
  5. joppe 
(ik krijg mijn icoontje niet goed, maar geen zin om er verder aan te prutsen)

maandag 19 september 2011

Een rustig avondje...

mondt uit in dé levensvraag:  wat is dood gaan & is er leven na de dood.

Het begon zo:
       Inias was naar Marvi Hammer (op vtm kzoom, een programma meestal over dieren op kindermaat) aan't   kijken. Deze keer ging het niet over dieren maar over mummies. Inias is iemand die alles in vraag stelt. Dus kwam natuurlijk de vraag "wat is een mummie?" Wij houden van eerlijkheid. Dus manlief legt uit wat het is. Maar dan begint hij verder te denken. " Ik wiiiil niiieet dooood" en "Waaat gebeuuuurt er daaaan?" Je gaat naar de hemel "iiiik wiiil niiieet naar de heeeemel." Waarom dan niet, heb je hoogtevrees (ik ben niet van de subtielste) "Neee, daaan moet ik stiiilstaaaan en kan ik niet aaaadeemen. Daaat is zzzooo saaaiii."
Sommige mensen geloven dat je een sterretje wordt of andere denken dat je terugkomt als een dier.  En andere denken dat als je dood bent je dood bent en er niets meer is. ze leggen je dan in een kist. Hoe leg je dat allemaal uit aan een kind van 5. Ik stond met mijn mond vol tanden.
"Ik wil nieeet in een kiiist. Ik wiiiil een poes zijn. Gaat dat mama" Euh, dat weet ik niet. "Ik wil een poes zijn"

Ineens vraagt hij of er nu kriebelbeestjes zijn (vlooien). Ik zeg dat ik denk van niet. "Ja mama, als je al niet weet of ik als poes terug kan komen, dan weet je ook zeker niet dat er kriebelbeestjes zijn."

Een hele avond heeft dat gesprek geduurd met een wenende (met van die gierende uithalen) Inias. En ik geef eerlijk toe dat ik echt mijne lach moest inhouden. En dat ik sindsdien  het liedje 'poesje miaaw' in mijn hoofd heb.

Oh ja, hij wilt dan Minoejs heten.

woensdag 14 september 2011

VOOR

Zo ziet het er nu uit.
Einde september moet de vloer volledig vrij zijn (buiten kabels etc). Want dan komen ze de betapor spuiten. En half oktober komt de gyprocman. Daarvoor moeten er ook nog een heel veel zaken gebeuren. Tijd te kort. Manlief zijn verlof is bijna gedaan. Ik ben dus weer aan't stressen. Het moet af. We hebben die man al die 2 keer moeten uitstellen.
Zicht op de zithoek vanuit eetkamer
bureau

Berging
éen of andere kast voor netwerkkabels etc.
onze "kleine" zekeringkast. Mijn man is fan van domotica (is niet voor niks nen it-er)



Er zullen nog heel veel tussen stappen volgen vooraleer er eindelijk na bijna 5 jaar een NA volgt. Hopelijk ergens in april. (of ons kennende nog veel later).

woensdag 7 september 2011

we moeten rennen, vliegen, springen,....

Ook al werk ik niet het is toch verschrikkelijk druk.

Bouw, kinderen, huishouden, mama die gevallen is en plat moet liggen,....

Binnenkort zal het wel iets minder druk worden, dan heb ik terug wat tijd.